Петак, 08. Јун 2018.

У ОПШТИНСКОЈ КАСИ ЈОШ 15 МИЛИОНА ДИНАРА

     На 63. седници Општинског већа усвојена је Одлука о измени и допуни Одлуке о буџету општине Кладово за 2018.годину повећање је 15 милиона динара из додатних прихода , тако да је приходна страна општинске касе увећана на око 950 милиона динара. У оквиру прерасподеле средстава са других позиција биће обезбеђено додатних 17 милиона динара , а укупан износ од 32 милиона динара трошиће се наменски, казао нам је Радисав Чучулановић председник општине Кадово.

- Највише новца 25 милиона динара опредељено је за асфалтирање улица на подручју општине Кладово, док је милион динара намењено за финансирање програма за запошљавање лица старијих од 50 година из категоријие тешко запошљивих с обзиром да се уместо 12 на јавни позив општине Кладово и Филијале НСЗ Бор пријавило 18 лица. За друга социјална давања издвојили смо још милион динара, док је трошкове превоза ђака у приградском и медјуградском саобраћају потребо 3 милиона динара. Наша обавеза да на име накнаде Водопривреди на основу Решења за 2017. и 2018. годину уплатимо укупно два милиона динара- додао је Чучулановић.

     Већници су усвојили и предлог одлуке о финансијском учешћу општине Кладово у износу од 183.366,83 евра у оквиру реализације пројекта “Наслеђа на граници Дунава” који из ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија са 1,2 милиона евра суфинансира Европска унија. Подршку већника добио је и предлог Одлуке у којој је дефинисан пресек стања које се односи на будући развој система даљинског грејања у Кладову и Брзој Паланци. Опредељење је дрвена сечка као најефтинији енергент чија ће потрошња допринети да се смање рачуни корисника даљинског грејања- појаснио је Бранко Мајкановић директор ЈП "Јединство".Та смерница је усвојена уз сагласност чланова Већа да ЈП "Јединство" настави са побољшањем енергетске ефикасности. Зелено светло добио је Предлог Одуке о покретању јавно приватног партнерства са групом понуђача за реконструкцију мреже јавне расвете у општини Кладово, увођењем лед технологије.Предрачунска вредност је око 400 милиона динара са роком одржавања у наредних 13 година.