Понедељак, 01. Аугуст 2016.

У ГРАДУ НА ДУНАВУ ОДРЖАНА ТРОЈКА ИЗ БЛОКА

КЛАДОВЉАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ИЗ ХУМАНОСТИ 

У другом издању  спортско - хуманитарна акција "Тројка из блока "у Кладову  је одржана у  предивном амбијенту   на  терену градске основне школе . Учешће у брзом шутирању тројки узело је око стотину младих људи , а одлична атмосфера и сјајна организација привукла је  више од 2000  посетилаца.“Тројка из блока” се спроводи се широм Србије,  за циљ има окупљање младих људи, познатих личности из света спорта, културе и музике, као и велики број спонзора и добротвора који финансијски подржавају реализацију циљева.

- Мени је пуно срце када могу да помогнем људима.Задовољан сам што сам део приче која се пету годину за редом одржава у више од 40 градова Србије- казао је промотер Предраг Васић  глумац који  је популарност стекао играјући малог Станоја у филму  "Монтевидео бог те видео"
Од прошле године значај манифестације препознала је и локална самоуправа, ранијих година власт за хуману приредбу није имала слуха, а  ове године турнир је отворио Радисав Чучулановић председник општине Кладово првим шутевима ван линије 6,75 метара.

- Хуманост је поново показала  да не познаје границе.Кладовљани су људи великог срца увек спремни да испоље солидарност.Овог пут су решили да уз подршку организације "Срби за Србе", КК " Ђердап" и локалне самоуправе помогну десеточланој породици Јовановић.Ја сам им захвалан на гесту добре воље -поручио је Чучулановић.

“Тројка из блока” је идејни хуманитарни пројекат организације ''Срби за Србе'', покренут 2012. године уз подршку Кошаркашког савеза Србије .

-Наша је намера да  кроз спорт и дружење помогнемо људима у невољи.Хуманост је врлина људи у Кладовском крају и то је био повод да локална заједница подржи пројекат и укључи се у збрињавање угрожених породица.Кладовљани су поново били на висини тадатка-казао је Милош Симоновић портпарол организације "Срби за Србе"

Логистичку подршку акцији чија је намера да се да помогне вишечланој породици Јовановић из Кладова  у којој одраста седморо деце дали су КК " Ђердап"  и неуморни Марко Брканлић организатор турнира.

Победник у брзом шутирању тројки је Милош Крчмаревић са укупно 21 поеном у финалу, друго место заузео је Горан Петровић са 20 погодака, а треће место припало је Немањи Стефановићу са 13  постигнутих кошева у финалној серији.Са хуманог аспекта сви учесници су победници, а допринос приредби дало је и стотинак бајкера учесника мото-скупа у месту Јабуковац.