Петак, 21. Октобар 2016.

Седница општинског већа

Од 1. новембра Кладовљани ће плаћати за 4,44 одсто јефтиније грејање, одлучено је на седници Општинског већа. Варијабилнидео за стамбени простор уместо 5 сада износи 4,86 динара, док је фиксни део са 194,64 смањен за 30 динара. Цена грејања у пословном простору уместо 6,35 сада износи  4 динара и 86 пара, док је за оне који плаћају по квадрату износ са 82,8 смањен на 74 динара и 30 пара. Коригована је и цена воде з апиће јер ће власници пословног простора убудуће кубик вод еплаћати 30 динара мање, односно 58,1 динар. Цена воде у стамбеним објектина није мењана, али је цена з аканализацију са 24,9 повећана на 30 динара по кубику, док је цена канализације за пословни простор смањена на 45 одсто.

-          Иако ће приходи ЈП ``Јединство`` бити умањени за 21,5 милиона динара, то се неће одразити на биланс пословања казао је Радисав Чучулановић председник општине Кладово и додао да ће минус у каси предузеће надоместити  ангажовањем сопствених ресурса на другим пословима. То је наша оријентација и пример добре праксе како д апомогнемо грађанима који грејање плаћају по утрошку , али и да јавним предузећима дамо рецепт како се може оплеменити приходна страна њиховог буџета.

На 10.-тој Седници Општинској већа усвојена је и Одлука о додели средстава из буџета општине Кладово у 2016.-тој години за реализацију програма од јавног интереса који спроводе удружења грађана. За ту намену опредељено је 3.858.000 динара.

Чланови Општинског већа усвојили су и Одлуку о расписивању огласа за давање у закуп на годину дана 1.740 хектара пољопривредног земљишта у државној својини  у 23 катастарске општине. Подршку је добила иницијатива којом су власници мењачница ослобођени од плаћања комуналне таксе, током гласања Горан Челиковић члан већа био је уздржан. Већници су дали сагласност да се ватрогасно возило које је  општини  Кладово донирао град Беч уступи на коришћење Одељењу за ванредне ситуације Бор, ватрогасно-спасилачкој јединици у Кладову.