Петак, 18. Септембар 2020.

СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На 31. седници Општинског већа у Кладову, једногласно је усвојено Решење о додели награда ученицима генерације из основних, средње школе и основне музичке школе "Константин Бабић". Њима је припала новчана награда у износу од 10.000 динара, док ће ученици носиоци Вукове дипломе бити награђени са по 7.000 динара.

Ученици генерације у школској 2019/2020. години су: Луна Белонић (ОШ "Вук Караџић", Кладово), Жарко Благојевић (ОШ "Светозар Радић", Текија), Малиша Гергинић (ОШ "Драгица Јовановић Радосављевић", Подвршка), Маша Вирјановић (ОМШ "Константин Бабић", Кладово) и Саша Калиновић (Средња школа, Кладово).
Председник општине Кладово, Саша Николић, јавно је похвалио најбоље кладовске школарце, честитао им је на успеху, преданом раду и пожелео успешан наставак школовања.

Чланови Општинског већа подржали су иницијативу председника општине Кладово, Саше Николића и директора Средње школе Зорана Николића, да се новчано са по 5.000 динара награди и 29 средњошколаца са просечном оценом пет, колико их је у претходној школској години било у тој васпитно - образовној установи. На седници Општинског већа, усвојена је Одлука о престанку функције некатегорисаног пута у КО Ртково, као и Решење и именовању члана Комисије за израду и реализацију Програму подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја општине Кладово.