Понедељак, 25. Март 2019.

Састанак у Мајданпеку

У  рехабилитацију и одржавање путне инфраструктуре у Борском управном округу  ове године биће уложено 4 милијарде динара, најавила је у Мајданпеку  потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић после састанка са са начелником округа Владимиром Станковићем и председницима локалних самоуправа из тог дела Србије. У раду састанка учествовао је и Саша Николић председник  општине Кладово.

Министарка је истакла да је посета Мајданпеку од великог значаја и додала да је неопходно, уз унапређење привреде, мислити и о инфраструктури више него у претходном периоду.

- .Желели смо да посетом Мајдапеку  покажемо шта је све у Борском округу  урађено уз подршку Владе Србије, али и да дефинишемо задатке који нам предстоје. У последње четири године уложено је 2,5 милиона динара у одржавање путева у Борском округу, а само ове године инвестираћемо 4 милијарде динара- најавила је министарка Михајловић и додала да ће мост у Милутиновцу бити завршен до 1. августа.

Осим изградње моста код Милутиновца  15. априла почеће радови на рехабилитацији дела државног  пута  ИБ реда Кладово - Неготин до Брзе Паланке, реч је о деоници дугој 23, 5 километара, али почињу и радови  на реконструкцији првих 9 километара  пута другог А реда број 167 Кладово -Милутиновац који у Доњем Кључу повезује 8 насељених места- казао је Зоран Дробњак директор ЈП " Путеви Србије".

 На састанку у општини Мајданпек  био је и министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је рекао да се заједнички сагледавају и налазе решења за проблеме грађана, кроз директну комуникацију са представницима локалних самоуправа. Удовичић је подсетио да је у реконструкцију кампа у Караташу до сада  инвестирано 210 милиона динара.

Учесници скупа у Мајданпеку градоначелник Бора Александар Миликић, председници општина Мајданпек, Неготоин  и Кладово, Драган Поповић, Владимир Величковић и Саша Николић и начелник Борског округа Владимир Станковић истакли су  да је на састанку било речи о ономе што је најпотребније урадити и изградити у Борском округу како би добио нови изглед.

У Мајданпеку министарка Зорана Михајловић је новинарима рекла да без улагања у инфраструктуру нема развоја и напретка ниједне општине у Србији, те поручила да ће Влада наставити да улаже и у саобраћајну и комуналну инфраструктуру.