Петак, 15. Новембар 2019.

САРАДЊА СА ПРИВРЕДОМ КРЕИРА ПОСЛОВНО ОКРУЖЕЊЕ

Локална самоуправа конкретним активностима настоји да у сарадњи са привредом унапреди пословно окружење, наглашено је на састанку који је одржан у оквиру програма " Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ - Друга фаза" који је одржан са Кладовским привредницима у организацији Сталне конференције градова и општина Србије, која је у свом раду као приоритет дефинисала локални економски развоја. Циљ подршке је успостављање Пословног савета сталног тела савета привредника при Општинском већу.
Улога Савета је да даје иницијативе и мишљења која се односе на економски развој општине Кладово, да учествује у припреми и праћењу реализације планова и програма локалне заједнице. Пословни савет треба да буде спона између привредника и општинске власти, али и да утиче на све важне одлуке које се односе на пословање на локалном нивоу - појаснио је Саша Николић председник општине Кладово.
Једна од тема састанка у згради општинске управе била је увођење електронског плаћања у оквиру ефикаснијег пословања Општинске управе и Јавних предузећа чији је оснивач локална самоуправа, док је Предшколска установа "Невен" спремна да од 2020. године упис деце у вртић обавља електронски за родитеље који то желе. Општина Кладово једна је од девет јединица локалне самоуправе у Србији која добија директну техничку подршку програма који Стална конференција градова и општина Србије реализује у партнерству са Шведском асоцијацијо локалних власти и региона у циљу унапређења пословне климе на локалном нивоу.