Четвртак, 28. Март 2019.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ГРАДСКЕ ЗЕЛЕНЕ ПИЈАЦЕ У КЛАДОВУ

У оквиру радова на реконструкцији градске зелене пијаце у Кладову, завршено је поплочавање бехатон коцкама 1360 метара квадратних корисне површине и у току је монтажа 32 нове типске тезге. Радове вредне 13.118.820 динара финансира локална самоуправа.

- То је само једно од обећања  које смо дали грађанима у изборној кампањи  и које на почетку нове грађевинске сезоне спроводимо у дело.

Сви знају како је пијаца изгледала минулих година, али је то сада прошлост. Осим тога  асфалтирали смо шест улица у граду и на градској периферији укупне дужине 1065 метара. По новом асфалту сада ходају станари у делу Смедеревске, Мирочке, Сутјеске и улице у насељу Пемци на градској периферији, а асфлтирано је и 130 метара Граничарске улице у Новом насељу. У оквиру уређења саобраћајне инфраструктуре у понедељак ће  запослени у предузећу за путеве "Штрабаг" асфалтирати 272 метра улице у насељу Буторке, а нови асфалт ће бити уграђен на делу локалног пута према Петровом Селу укупне дужине 200 метара.

Наредних дана крећу радови на уређењу платоа код међународног путничког пристаништа Кладово, као и надоградња објекта у ПУ" Невен" јер су за та улагања потписани Уговори и обезбеђена финансијака средства-нагласио је Саша Николић председник општине Кладово.

За неколико дана градска зелена пијаца у Кладову коначно ће добити конфорнији и функционалнији изглед.

- Друга фаза радова подразумева  уградњу контејнера - еуро модел за продају млека и млечних производа и  расхладних витрина тако да ће услови бити знатно бољи не само за продавце, већ и за купце и одговараће прописаним стандардима -рекла је архитекта Нинушка Пешић.

 Радове на реконструкцији градске зелене пијаце обишао је и Златко Калиновић, начелник Општинске управе Кладово