Четвртак, 26. Децембар 2019.

РАДНО АНГАЖОВАЊЕ ЗА 19 ЛИЦА СТАРИЈИХ ОД 50 ГОДИНА

У сали општинског Већа представници локалне самоуправе потписали су уговоре са 10 послодаваца код којих је посао добило 19 незапослених Кладовљана старијих од 50 година којима је до одласка у пензију преостало 36 месеци. Уговори о раду са незапосленим лицима закључени су на 12 месеци и допринеће решавању њиховог статуса.
Општина Кладово из буџета у овој години за реализацију Локалног акционог плана запошљавања издвојила је 7,2 милиона динара, а за решавање статуса лица старијих од 50 година из категорије теже запошљивих опредељено је 3,8 милиона динара. То су значајна средства којe je издвojила локална самоуправа јер је препознала тежак положај лица која се годинама налазе на евиденцији Испоставе Националне службе за запошљавање - рекла је Лидија Начић директорка Филијале НСЗ Бор.
Општина Кладово конкретним активностима покушава да разреши проблем незапослених лица који су због неуспеле приватизације и транзиције остали без радног места, рекао је Саша Николић председник општине Кладово.
На евиденцији Испоставе НСЗ у Кладову налази се 1478 незапослених лица, од којих су њих 560 старији од 50 година.
Наша је обавеза да конкретним мерама решимо њихов радни статус и омогућимо им несметан одлазак у заслужену пензији. У сарадњи са Националном службом за запошљавање Општина Кладово реализује програм за обуку младих незапослених лица Стручна пракса уз максималну подршку послодаваца - додао је Николић.