Петак, 26. Аугуст 2016.

Пријем за Ању Цревар

Председник СО Кладово Славиша Туфајевић организовао је пријем за Ању Цревар (16) јуниорску шампионку Европе у пливању  у дисциплини  400 метара мешовито, најмлађу чланицу Олимпијског тима Србије  на играма у Рију.Талентована Панчевка на највећој спортској планетарној смотри у квалификацијама на 200 и 400 метара заузела је 27. и 20 место и задовољна је својим резултатима.После наступа на Олимпијади  препуна утисака Ања се одмара   у Кладову родном граду мајке Љиљане некадашње рукометашице Кладовског Ђердапа и Динама из Панчева.

- Мој циљ је била медаља на Европском првенству, а Ријо је дошао као награда за европско злато.Утисци су сјајни учешће на Олимпијади допринело је   да снови постану јава, јер пливање буди најбоље у мени .Наступ на  Играма заокружила сам солидним резултатима.Атмосфера у тиму била је одлична и радосна сам што сам се упознала са светским звездама нашег Олимпијског тима. Баш ми је драго  и захвална сам општини Кладово што ми је организовала пријем-истакла је Ања Цревари ученица треће године Гимназије друштвеног смера у граду на Тамишу.

 Ања је из спортске породице, мајка је била  рукометашица , отац фудбалер , док се старија сестра бавила пливањем.Тај пелцер  је разлог што  се млада шампионка определила за спорт у води и  не жали се на услове, већ  марљиво тренира јер су пред њом нове обавезе.Циљ је да наредне године обори светски јуниорски рекорд на 400 метара мешовитим  стилом.

- Мој циљ су медаље , а покушаћу да оборим светски јуниорски рекорд на 400 метара мешовито- оптимиста је Ања Цревар велика нада српског пливања.

Локална самоуправа у Кладову препознала је успех суперталентоване пливачице и  уз обавезно цвеће Ања је на поклон добила и сат.

- Честитке Ањи за резултате у Рију јер су Кладовљани поносни на њене успехе.То је био разлог да јој се скромним поклоном одужимо за све досадашње резултате- казао је  Славиша Туфајевић  председник СО Кладово.