Петак, 17. Мај 2019.

Пријем ученика Музичке школе

Председник општине Кладово Саша Николић приредио је пријем за ученике ОМШ "Константин Бабић" добитнике признања на Републичком такмичењу и на 63. Фестивалу музичких и балетских школа Србије. Реч је о талентованим Кладовљанима који се музички образују у јединој школи у Региону која се може похвалити успешним овогодишњим резултатим на поменутим такмичењима. На два најпрестижнија музичка такмичења у Србији успешни су били и ученици са одсека клавир, гитара, труба и хармоника у класи професора Маје Милошевић, Николе Мишића, Предрага Тасића и Душана Новчића.

Основна музичка школа "Константин Бабић" може се похвалити успесима које ученици постижу у континуитету, тај тренд настављен је и у години јубилеја. На овогодишњем Фестивалу према коначном пласману проглашени су за најуспешнију школу у региону. Кладовска основна музичка школа  има традицију дугу пола века, о чему сведоче и бројна признања ученика и њихових професора речено је на пријему у кабинету Саше Николића председника општине Кладово.

Колико је музички талентована нова генерација, Кладовљани ће моћи да виде и чују на јубиларном концерту  13. јуна у вили "Ружа".