Понедељак, 10. Септембар 2018.

Пресецањем врпце ђацима у ОШ " Хајдук Вељко " у Корбову

Пресецањем врпце ђацима у ОШ " Хајдук Вељко " у Корбову на употребу је дата летња учионица  и мобилијар за реализацију рекреативних активности.  Донација је оплеменила део школског дворишта захваљујући ангажовању Швајцарске хуманитарне организације “Ствар срца”. Добри људи из земље сатова и чоколаде, захваљујући Чачанској  вези сазнали су које су потребе малишана у дунавском насељу у којем школство има традицију дугу 173 године. Да би се идеја о донацији ОШ "Хајдук Вељко" у Корбову реализовала, хуманитарна организација "Ствар срца"у Цириху је организовала концерт народне музике под слоганом “Једно вече, једна песма, једна жеља за ОШ “Хајдук Вељко”. Приход је допринео реализацији пројекта чија је намера да се побољшају услови за реализацију наставних и ван наставних активности школараца из три дунавска насеља.

- Радо смо се одазвали позиву јер нас посебно веселе дечији осмеси и радост на њиховим лицима и то је највећи бенефит донације вредне око 5.000 евра - истакла је Веселинка Топаловић председница хуманитарне организације"Ствар Срца"из Цириха.

" Срце се има да га дамо свима ",једна је од порука радосним малишанима, који су се донаторима, наставницима, родитељима и гостима захвалили пригодним креативним програмом.

-Захваљујемо се људима добре воље из Швајцарске, јер су дијаспора и локална заједница на истом задатку  чији је крајњи циљ радост малишана у сеоским школама. Дечија срећа је најбоља потврда да смо на добром путу – казала је Милена Велишић Божановић заменица председника општине Кладово, која је са Сашом Николићем и Гораном Матовићем помоћницима председника општине Кладово били на пригодној свечаности у Корбову.