Четвртак, 19. Март 2020.

ПОЗИВНОМ ЦЕНТРУ СЕ ОБРАТИЛО ВИШЕ ОД 100 ГРАЂАНА

Позивни центар општине Кладово, чији су бројеви телефона 019 808-042 и 019 808 - 281 од свог формирања 16. марта примио је позиве више од 100 грађана. Најчешћа питања се односе на начин исплате пензија, како доставити помоћ лицима која су старија од 65 година, како организовати доставу намирница и лекова. Дежурни дају упутства и савете о поступању наших становника из дијаспоре при уласку у Србију и о мерама које је донела Влада Репубике Србије.

Општински штаб за ванредне ситуације упутио је препоруку ЗЦ Кладово, да у оквиру својих могућности организује рад амбуланти у сеоским срединама и појачаним активностима поспеши ниво здравствених услуга.
Процена је да би то могло позитивно да утиче на здравствено стање мештана и као вид превенције у спречавању и ширењу корона вируса. На иницијативу председника општине Кладово, Саше Николића, чланице удружења домаће радиности “Мисија креатива" раде на изради 1000 заштитних маски од густог памучног материјала за вишекратну употребу које су дефицитарне на тржишту, а неопходне су за заштиту грађана од ширења заразе. Оне вештином својих руку у две смене свакодневно кроје, шију и производе ова заштитна средства.