Субота, 31. Аугуст 2019.

ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ И МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ У КЛАДОВУ ПОРУЧИО

Стефановић:  Полиција изузетно посвећена сузбијању криминала

 Потпредседник  Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је  са полицијским службеницима Полицијске станице Кладово о оствареним резултатима и унапређењу услова њиховог рада. Стефановић је истакао  да су полицијски службеници у Кладову, али и у другим деловима Србије, изузетно посвећени сузбијању наркотрафикинга, имовинских деликата и свих других облика криминала како би се грађани наше земље осећали потпуно сигурно. Министар је нагласио да  МУП има јасну визију да смањи стопу криминалитета и да у томе успева, -Полицијска станица Кладово у наредном периоду може да рачуна на подмлађивање кадра кроз пријем нових људи, казао је Стефановић и додао да ће изаћи  нови конкурс за пријем полицајаца, јер је намера да деца из Кладова и околине раде  на територији своје општине. Циљ нам да рад полиције још више приближимо грађанима“, рекао је Стефановић и нагласио  да ће до краја године ватрогасци добити нове комплете интервентних униформи као и нова теренска возила која ће им олакшати рад.

Током посете Кладову  министар Стефановић разговарао је и са председником општине Сашом Николићем и његовим сарадницима. На састаку су били и Зоран Дробњак директор ЈП "Путеви Србије" и Милорад Грчић вд директора ЕПС. Министар је истакао  да се у  општини Кладово јако пуно ради на путној инфраструктури и да држава улаже велики напор да доведе нове инвеститоре, обезбеди нова радна места и да ствара услове за то.

-Немате могућност да доведете инвеститоре ако немате добру путну инфраструктуру. Радимо на сређивању тврђаве Фетислам у Кладову, на изградњи нових путева овде, видели сте и проширење магистралног пута који води до града, ради се и на новој топлани која ће бити велики пројекат вредан 370 милиона динара, а завршена је реконструкција школе која је коштала 120 милиона динара", рекао је Стефановић.

Потпредседник Владе је нагласио да су апсолутно сви капацитети државе ангажовани да покажу посвећеност свакој општини у нашој држави, посебно истоку Србије.