Понедељак, 08. Јануар 2018.

ПОТПИСАН УГОВОР О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЗГРАДЕ ШКОЛЕ У КЛАДОВУ

 

Начелник општинске Управе Кладово Јован Стингић и Драган Илић диреkтор грађевинске  фирме "БИМБО" доо Београд, водећег члана конзорцијума извођача радова потписали су Уговор о реконструкцији зграде основне школе "Вук Караџић" у Кладову. Вредност инвестиције је 130,5 милиона динара, а новац је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије.

- Поптисивањем Уговора демантовали смо шпекулације, да је реализација пројекта реконструкције школе пропала.То наравно није тачно, а ово је највреднији Уговор који сам потписао као начелник Општинске управе  од 2002. године- казао је Јован Стингић. Радови су поверени конзорцијуму извођача, водећи члан је "БИМБО" доо Београд фирма која четврт века гради јавне установе,школе,војне објекте и трговачке центре и спремна је да одговори комплексном послу.

- Имамо довољно искуства и знања да  посао завршимо квалитетно и у планираном року. Са нама у тиму су још три извођача радова, међу њима је и АД " Ђердап-услуге" из Кладова- истакао је Драган Илић директор "Бимбо" доо Београд.

На други дан Божића ђаци и просветари у Кладову добили су најлепши божићни поклон јер ће од јесени имати модерно уређену зграду школе.

-Потписивање уговора о реконструкцији зграде школе први је корак у реализацији пројеката који ће допринети да општина Кладово у 2018. години доживи инвестициони препород казао је председник Радисав Чучулановић и додао да радови почињу 16. јануара.

- У првој половини године почеће и реконструкција ЗЦ Кладово", рехабилитација државног пута ИБ реда од Кладова до Брзе Паланке, крећу радови на изградњи моста у Великој Каменици, почињемо и изградњи аква-парка тако да ће Кладово бити велико градилиште-закључио је Чучулановић.

Како се планира радови на реконструкцији школе почеће најпре у објекту "Б" односно у згради старе гимназије. Паралелно са тим радовима чим то временски услови дозволе почеће  и реконструкција спољне фасаде при чему ће приоритет имати безбедност ученика, њихових наставника, али и извођача радова, један је од закључака са састанка одржаног у Кладову.Рок за завршетак комплексног посла је 210 дана.