Среда, 21. Март 2018.

ПОТПИСАН НОВИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР У ЈП“КОМУНАЛАЦ“ ЗА ПРАВА И ОБАВЕЗЕ ЗАПОСЛЕНИХ

Кладово- На основу одредби Закона о раду председник општине Кладово Радисав Чучулановић као овлашћени орган Оснивача, закључио је Колективни уговор са вд директором ЈП“Комуналац“ Веселином Мајовићем  и председником организације Савеза самосталног синдиката у том колективу Љубишом Папоровићем. Реч је о документу у којем су дефинисани међусобни односи потписника колективног уговора, као и друга питања од значаја за послодавца и запослене.

- Ресорно министарство потписало је колективни Уговор у фебруару, а ми смо тај документ усагласили са нашим условимаСваки радник има загарантоване све погодности  регулисане законом и ми смо задовољни – истакао је Љубиша Папоровић председник Организације СССС ЈП“Комуналац“.

Одедбе колективног Уговора примењују се на све запослене у ЈП „Комуналац“,и усклађене су са законском регулативом која дефинише ту област.

-Важно је да урадимо радно-правне односе  свих запослених и да они знају која то права и обавезе има послодавац, које запослени, а која оснивач. Запослени морају да знају шта следује за рад, а шта за нерад-казао је Радисав Чучулановић председник општине Кладово.

Потписани колективни Уговор  биће на снази наредне две године, казао је Веселин Мајовић вд директора ЈП“Комуналац“ и додао да је то трећи Уговор који су до сада послодавац и репрезентартивни синдикат закључили са локалном самоуправом као оснивачем.