Петак, 21. Април 2017.

Пољопривредници из Кладова добијају сточну храну из донације ЕУ

Пољопривредници из Кладова добијају сточну храну из донације ЕУ

 

Пољопривредници са територије општине Кладово и још шест општина источне Србије који су у елементарним непогодама 2014. године претрпели штету на усевима и опреми, крајем ове недеље добијају сточну храну из донације Европске Уније у оквиру програма помоћи поплављеним подручјима у Србији. Укупно 163 домаћинстава из Кладова која до сада нису добила помоћ из средстава ЕУ, добиће ове недеље 52 тоне концентрата - 320 кг концентрата за исхрану крава, свиња или кока носиља по домаћинству.

Испорука сточне хране уједно означава и завршетак програма помоћи Европске уније малим пољопривредницима из поплављених подручја. Рачунајући и ову испоруку, у Кладову су од пролећа прошле године 567 пољопривредника добила од Европске уније 12 тона семена и 70 тона ђубрива, 5.100 садница воћа, 17 грла стоке, 95 тона сточне хране, 91 кошницу, 18 пољопривредних машина, 6 пластеника и 3 пумпе за наводњавање, укупне вредности 105 хиљада евра.

 

Обуке из адаптације пољопривредне производње на климатске промене прошло је 131 пољопривредник из Кладова.

 

Програм помоћи ЕУ малим пољопривредницима спроводи Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (УН ФАО) у сарадњи са локалним самоуправама.