Петак, 10. Мај 2019.

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕХАБИЛИТАЦИЈИ ПУТА КЛАДОВО-БРЗА ПАЛАНКА

Инвестиција вредна 1,37 милијарди динара

                Запослени у предузећу за путеве "Штрабаг" раде на рехабилитацији дела државног пута првог Б реда број 35 , на деоници од Кладова до Брзе Паланке, односно од будуће кружне раскрснице улица Краља Александра и Рибарске, до скретања за село Мироч. Реч је о деоници дугој 23,5 километара, ширина коловоза биће  7,1 метар, а  очекује се санација мостова и бројних пропуста, као и замена хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализација.

- Радови на обнови пута имају велики значај када је реч о привлачењу инвеститора у општину Кладово, зато су инвестиције у саобраћајну инфраструктуру приоритети  Владе Србије, председника Александра Вучића и наравно локалне заједнице. Очекујем да до краја ове године буде изграђен и нови мост код Милутиновца, с обзиром да је стари срушен у катастрофалним поплавама 2014. године-изјавио је Саша Николић председник општине Кладово.

Вредност инвестиције која се финансира из кредита Светске банке је милијарду 370 милиона динара, а рок за завршетак обнове пута је 17 месеци дефинисано је динимаким радова који су поверени предузећу за путеве "Штрабаг".

- С обзиром да је реч о озбиљној компанији сигуран сам да ђе комплексан посао бити завршен до 6.септембра 2020.године како је дефинисано уговором- додао је Николић након обиласка радова.

Током извођења радова саобраћај регулише семафорска сигнализација, а по потреби и радници са  заставицама са наизменичним пропуштањем возила. За време радова на рехабилитацији пута  саобраћај за тешка теретна возила преусмерава се на државни пут првог Б реда 33 Неготин-Клокочевац,саопштено је из ЈП "Путеви Србије".