Четвртак, 20. Јун 2019.

Отворена бродска линија Кладово - Дробета Турну Северин

Из међународног путничког пристаништа "Кладово"  туристички брод "Хоризонт"  испловио је према румунском граду Дробета Турну Северин, јер је после више од три деценије поново отворена бродска линија између две суседне земље. На  прву вожњу  која траје 15 минута, у Румунију  је бесплатно кренуло 30 путника, а ту привилегију Кладовљани и њихови гости могу да искористе до недеље.

Са међународног путничког пристаништа "Кладово" поласци су у 9, у 14 и у 21 час сваког дана. Цена карте у једном правцу је 600 динара, док повратна кошта 900 динара - казао је Петар Јовановић извршни директор "Хоризонт туриста”. На прво путовање Кладовљане је испратио Саша Николић председник општине Кладово са сарадницима који су реализовали идеју да се обнови бродска линија између две суседне земље. Поуздан партнер је "Хоризонт турист" који у својој понуди има и међународну бродску линију која се уклапа у активности општине Кадово када је реч о развоју туризма и стварања препознатљивог туристичког идентитета.

За прва три месеца ове године општину Кладово посетило је 15 одсто више туриста него у истом периоду претходне године. Статистика нас обавезује да оплеменимо понуду, туризам нам је најзначајнија грана и наша визија којом желимо да ставимо Кладово на туристичку мапу не само источне Србије него и целе Србије - истакао је  Саша Николић председник општине Кладово.

Нова туристичка атракција, рачуна се, имаће и позитивне ефекте на пораст броја гостију у општини Кладово у којој често бораве румунски туристи, па се с разлогом очекује да ће брод Хоризонт имати и доста путника из Турну Северина. Међународна бродска линија, претпоставља се, олакшаће пут туристима и из Србије и из Румуније, а смањиће и гужве на граничном прелазу "Ђердап".