Четвртак, 05. Септембар 2019.

ОПШТИНА КЛАДОВО ПОДЕЛИЛА 14,7 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СУБВЕНЦИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ

Николић:  Пољопривреду дижемо на виши ниво

 Власницима регистрованих пољопривредних газдинстава из Кладовског краја који су остварили право на субвенције Саша Николоћ председник општине Кладово поделио је Решења о додели подстицаја за 2019.годину.

Ове године право на субвенције остварило је 196 пољопривредника, којима је подељено 14,7 милиона динара, али то није коначна сума јер ће  за  произвођаче, који нису прошли у првом кругу новчана средства бити опредељена након ребаланса буџета општине Кладово за 2019.годину.

- Желимо да помогнемо све оне домаћине који су се јавили на конкурс, јер пољопривреда представља један од три стуба  на којима се темељи развој општине Кладово. Зато је  један од циљева локалне самоуправе да се пољопривреда у Кладовском крају  подигне на виши ниво. Решења о додели субвенција за развој пољопривреде  уручена су првој групи пољопривредних произвођача који су испунили услове за финансијску подршку која ће утицати на развој пољопривреде на територији општине Кладово.-казао је Саша Николић председник те подунавске општине.

Од 15,3 милиона издвојених у аграрни Фонд из овогодишњег буџета локалне заједнице  на име субвенција власницима регистрованих пољопривредних газдинстава исплаћено је 14,7 милиона динара за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, за одрживо коришћење пољопривредног земљишта, за инвестиције за унапређење и развој руралне инфраструктуре и за економске активности у оквиру подизање конкурентности производње  по методологији садржаној у Правилнику који је добио сагласност ресорног министарства, док је износ од  600.000 динара издвојен је  вештачко осемењавање крава.