Понедељак, 16. Март 2020.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Након проглашења ванредног стања на територији Републике Србије, Општински штаб за ванредне ситуације у Кладову, одржао је седницу на којој је донео више наредби због заштите против ширења корона вируса на територији општине Кладово. Осим наредби, Штаб за ванредне ситуације општине Кладово, донео је и мере и препоруке за поступање у време трајања ванредног стања.

"Усвојена је Наредба о скраћењу радног времена угоститељских објеката на територији општине Кладово од 8 до 20 сати, затим Наредба о забрани одржавања културних, спортских, туристичких и других догађаја и манифестација на територији општине Кладово. На снази је и Наредба о јавном превозу у градском и међуградском саобраћају која подразумева смањење обима превоза и спровођење мера хигијенско-санитарне заштите возила дезинфекцијом, усвојена је и Наредба о обустави рада у објектима Удружења пензионера и инвалида рада" рекао је комадант штаба и председник општине Кладово, Саша Николић и апеловао на грађане општине Кладово да поштују наредбе, док је препорука старијим суграђанима да не излазе из својих кућа и станова.

У згради Општинске управе формиран је Позивни центар који је у функцији 24 часа. Све потребне информације и координацију са Штабом и осталим институцијама грађани могу добити и остварити на бројеве телефона 019 808-042 и 019 808-281. У ванредном стању за сада су укинуте локалне аутобуске линије према насељима Купузиште и Подвршка, укинута је и линија Ртково-Кладово са поласком у 6,45 сати, а међуградски аутобуски саобраћај обавља се по реду вожње, док су укинуте све линије према иностранству.