Петак, 22. Новембар 2019.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СО КЛАДОВО

На седници Скупштине општине Кладово усвојен је предлог закључка о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора о изменама и допунама Статута ЈП "Комуналац" која се односи на проширење делатности јер се у оквиру тог предузећа формира зоо хигијенска служба за хумано збрињавање напуштених животиња.
Одборници су дали зелено светло извештају о реализацији плана рада предшколске установе "Невен" за школску 2018/2019 годину као и Годишњем програму рада у новој школској години. Чланови локалног парламента подржали су и предлог Одлуке о
допуни Локалног акционог плана запошљавања општине Кладово за ову календарску годину. Реч је о програму стручна пракса, који се из буџета општине Кладово финансира са 2 милиона 16.000 динара па ће локална самоуправа потписати Уговор са 6 послодаваца код којих ће се десеторо младих Кладовљана, осморо са високом и двоје са средњом стручном спремом, стручно оспособљавати за самосталан рад у струци без заснивања радног односа. Реч је о програму за лица са евиденције Националне службе, која су без посла и без радног искускуства у струци.
Осим за програм стручна пракса у 2019. години у оквиру реализације мера активне политике запошљавања 5 милиона динара определили смо за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих старијих од 50 година.
Отварањем нових радних места решили смо статус наших 30 дугорочно незапослених суграђана. С обзиром на позитивна искуства у следећој години буџет за реализацију Локалног акционог плана запошљавања општине Кладово биће увећан за
додатних милион динара за програм стручна пракса јер нам је циљ да млади и школовани људи заснују радни однос - рекао  је новинарима Саша Николић председник општине Кладово.
Једногласну подршку чланова Скупштине добио је Извештај о раду за 2018. годину Центра за културу као и предлог допуне Одуке на основу које ће председник СО Кладово убудуће бити члан Општинског штаба за ванредне ситуације. На седници је
усвојен и предлог Одлуке о јавним и некатегорисаним путевима који је усаглашен са одредбама Закона о путевима, а нови управљач на локалу је Јавно предузеће "Комуналац". Одборници СО Кладово усвојили су и допуну Одлуке о комуналном реду у којој је дефинисано да се сва правна и физичка лица обавезују да површине јавне намене испред и око својих објеката одржавају у уредном и чистом стању.