Недеља, 02. Јун 2019.

ОДРЖАНА ДРУГА КАМЕНИЧКА ГУЛАШИЈАДА

У организацији Великокаменничке секције Ловачког удружења "Мали јастреб 1905" на обали реке у Великој Каменици уз подршку Савета те Месне заједнице и локалне самоуправе одржана је друга гулашијада. На другом Каменичком котлићу надметало се 14 екипа из десетак насеља општине Кладово. Реч је о кулинарском надметању у спремању ловачког јела јер се кувао ловачки гулаш и ловачи паприкаш са месом које су донели сами такмичари по свом избору. 

Главни састојци су тајна, али верујте да је укус предиван. Свако има неког свог учитеља, али мислим да су старе баке давале најбоље рецепте - општа је порука учесника. Кулинарско такмичење на којем су се екипе бориле за најбољи гулаш, у који су уткали знање, таленат, труд и по који тајни састојак, осмислили су креативни домаћини. 

Ово није ловачка прича већ идеја да се дружимо, у госте су нам стигле екипе из десетак насеља из наше општине и то је потврда да је наша иницијатива на почетку успела. Захвални смо локалној самоуправи што подржава нашу идеју - задовољан је Славиша Антонијевић председник Савета МЗ Велика Каменица. Док су кулинари уживали поред својих котлића, не одајући тајне спремања свог гулаша, са њима се дружио и Саша Николић председник општине Кладово која је подржала Каменички котлић. 

Циљ нам је да се људи окупе и друже, али и да размене искуства када је реч о решавању проблема који су присутни у месним заједницама. У временима која долазе та позитивна енергија се може искористити у развијању друштвених активности - поручио је Саша Николић председник општине Кладово. 

Све скуване специјалитете оценила је комисија, награђене су три првопласиране екипе, а наш је утисак да су победници сви учесници друге Каменичке гулашијаде. То је гаранција да ће већ у трећем издању кулинарска манифестација у Великој Каменици превазићи локалне оквире.