Четвртак, 22. Март 2018.

ОДРЖАНА 55. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА У КЛАДОВУ

На 55.седници Општинског већа у Кладову усвојен је други овогодишњи ребаланс буџета општине Кладово за 2018. годину. Повећања на приходној страни општинске касе нема  већ се у оквиру утврђених износа  спроводи прерасподела средстава. Подршку већника добио је Извештај о раду у 2017. години ТОО Кладово  у којем су садржане комплетне активности које се односе на промоцију туристичких потенцијала кладовског краја. Резултат је  73.250 ноћења у претходној години, а то је за око 40 одсто више у односу на 2016. годину. Усвојен и Извештај о раду  за 2017. ЈП " Јединство“ уз констатацију да је снабдевање грађана водом за пиће и топлотном енергијом било без већих непланираних застоја, иако је грејна површина  повећана на близу 139.000 метара квадратних стамбеног и пословног простора. Зелено светло већника добио је  предлог Одлуке о братимљењу општине Кладово са општином Косовска Митровица.

-Намера је да се подршком мештанима тог села Србије олакша живот и побољшају услови за њихов опстанак на родном огњишту. У том правцу смо определили 3 милиона динара за реконструкцију основне школе у општини Косовска Митровица. Тиме смо потврдили да је Кладово  град отвореног срца јер смо спремни да подржимо све пројекте који доприносе подизању на виши ниво  животе мештана на Космету – казао је Радисав Чучулановић председник општине Кладово.

Чланови Општинског већа позитивно су се изјаснили о прихватању прекограничне сарадње са Румунијом, у оквиру реализације шест пројекта из области културног наслеђа екологије, заштите животне средине, запошљавања и инфраструктурних услуга.

 Већници су усвојили предлог Пројекта јавног приватног партнерства реконструкције, рационализације  и одржавања система јавне расвете у граду и у насељима у општини Кладово, као и предлог одлуке  о општим  правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама на подручју општине Кладово која је усаглашена са одредбама Закона о становању. Подршку је добио и предлог Решења о висини новчане накнаде на име путних трошкова  стрелцима који су ангажовани на

противградним  станицама током сезоне одбране од града у износу од

6.000  динара месечно.