Среда, 26. Април 2017.

Обележавање Дана општине Кладово

26. априла 2017. обележено је 150 година од турске предаје кључева тврђаве ``Фетислам`` изасланику кнеза Михаила Обреновића, српском артиљерисјком капетану Милутину Јовановићу. Било је то 26. априла 2017. године.

Значајни јубилеј обележавања Дана општине Кладово започео је манифестацијом ``Весела чаршија`` на платоу Дома омладине у 9 часова. Председник општине Кладово, Радисав Чучулановић, присуствовао је отварању  сајма ``Сви заједно- доживимо Кладово``. На изложбеним штандовима испред Дома омладине председник општине ји општински менаџер Саша Николић, обишли су штандове који промовишу домаће радиности и производе нашег краја и поздравили продаваче. Презентација старих заната, сувенира, традиционалних јела, природних производа; Презентација Месних заједница и њихових традиционалних заната, јел аи природних производа; Презентација ТО Мајданпек, ТО Неготин и ТО Голубац, њихових старих заната, сувенира, традиционалних јела и природних производа; Презентација туристичке понуде општине Кладово за сезону 2017. ; Радионице за чланове Удружења ``Нада``, као и ``Географска и историјска обележја Кладова`` организоване су од стране Туристичке организације Кладово на челу са директором Давидом Ђурђевићем.

Председник општине је након обиласка чаршије, са предеседником СО Славишом Туфајевићем, са делегацијом општинске управе, својим помоћницима, најближим сарадницима и неким од директора јавних предузећа, положио венац на Спомен плочу тврђаве ``Фетислам`` . Након тога , уприличен је традиционални пријем бивших предсеника општине Кладово у кабинету председника у згради општине након чега је уследила радна Седница скупштине општине Кладово.

 

Председник Скупштине општине Кладово, Славиша Туфајевић, оджао је Седницу скупштине општине у конгресној сали управне зграде ХЕ ``Ђердап`` у 11 часова. На радној Скупштини општине Кладово одборници су разматрали 5 тачака дневног реда. Усвојена је Одлука о контатовању престанка мандата Јовановић Гордана и Петровић Бориславу из Кладова као и Одлука о потврђивању мандата новим одборницима. Разматран је и предлог Решења о имеовању чланова Школског одбора ОШ ``Светозар Радић`` Текија. Поводом Дана општине Кладово, увојен је и предлог Одлуке о додели награда и јавних признања.