Уторак, 29. Децембар 2020.

``Најбоље из Србије`` долази из Општине Кладово

На званичној интернет презентацији председника Републике Србије, Александра Вучића, у  категорији "Најбоље из Србије", налазе се текстови о успешним пројектима, иновативним идејама и појединцима који су својим радом, залагањем, храброшћу и пожртвованошћу заслужили да буду представљени.

Кабинет председника општине Кладово,  слао је прилоге о занимљивим и вредним суграђанима о чијим се  резултатима рада мало зна, говори и пише. Промовисане су  знаменитости наше општине, догађаји  који инспиришу младе генерације.

Са подручја наше општине, за интернет презентацију издвојен је текст о манастиру ``Свете Тројице`` под насловом ``Нови живот старог манастира``.

Више о томе на линку:  https://www.predsednik.rs/lat/pres-centar/najbolje-iz-srbije/novi-zivot-starog-manastira

Такође, објављен је и текст о 10 година функционисања покретне библиотеке са насловом ``Библиотека на точковима``. Захваљујући дугогодишњем интеркултурном дијалогу са Републиком Француском и Депаратманом Вандеја, библиобус  је компактни део установе Библиотеке „Центар за културу“  Кладово.

Више о томе на:  https://www.predsednik.rs/pres-centar/najbolje-iz-srbije/biblioteka-na-tockovima

Овакав вид промовисања је од велике важности за нашу општину из разлога што промовише праве вредности које наши суграђани поседују и пружа подстрек и инспирацију за њихов даљи труд.