Уторак, 10. Април 2018.

Мир почиње од мене

Мир почиње од мене – слоган је овогодишње Трке мира најдуже штафетне трке на свету, чији ће учесници на свом путу  кроз Србију 19. маја у пола један стићи у Кладово. Ако можемо да трчимо заједно у миру и хармонији  онда можемо да живимо заједно у миру и пријатељству, једна је од порука приредбе у којој је до сада  више од милион људи  у свету држало бакљу мира- објаснио је  Предраг Кнежевић директор трке Мира за Србију.

Трку мира су и ове године у нашој земљи подржали Народна скупштине Србије и Национални  Олимпијски комитет, али и општина Кладово.

- Кладов је град отвореног срца и заслужено се нашао на маршути учесницима трке из целог света.То је наша порука у којој се залажемо за мир и слогу међу људима и народима. Поводом трке мира у градској школи биће расписан ликовни конкурс за основце – казао је Радисав Чучулановић председник општине Кладово.

 Учесници трке из Кладова пут настављају 19. маја ка румунском граду Дробета Турну Северин, а на крајње одредиште у Лисабон у Португалу требало би да стигну 8. октобра.