Среда, 28. Новембар 2018.

Министарка Михајловић у посети општини Кладово

Потпредседница Владе  и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић посетила је Општину Кладово, у среду, 28. новембра 2018. године .

Долазак министарке на ХЕ „Ђердап 1“ ради разгледања преводнице која треба да се реконструише, испратили су  генерални директор ЕПС, директор ХЕ ``Ђердап`` Драган Максимовић, директор за производњу ХЕ ``Ђердап`` Радмило Николић, председник Привременог органа Општине Кладово Милисав Ратопекић, заменик председника Саша Николић. Присутни су такође били Давор Маљоковић, инжерњер из ХЕ, Саша Стојановић, помоћник министарке, Вељко Ковачевић, помоћник министарке, Зоран Илић, помоћник министарке, Ђорђе Милић, помоћник министарке, Зоран Дробњак, директор ЈП Путеви Србије,  Мирољуб Јевтић, директор Инфраструктура Железнице Србије након обиласка уследиле су изјаве за медије о преводници .

“Пре неколико дана смо потписали уговор са Европском инвестиционом банком вредан 100 милиона евра који се односи на рехабилитацију преводнице Ђердапа 1 и Ђердапа 2, чија је укупна вредност око 55 милиона евра. Као и за вађење немачке флоте из Дунава како би пловидба могла безбедно да се одвија” – рекла је Зорана Михајловић.

 

Михајловићева је обишла мост у месту Милутиновац, на државном путу  IБ реда бр. 35, који је  предвиђен за санацију. 

“Разговарали смо данас о рехабилитацији пута од Кладова до Милутиновца у дужини од 29 километара, као и о изградњи моста у Милутиновцу, за који се тренутно ради нови пројекат. Вредност изградње новог моста је око 64 милиона динара, заједно са пројектовањем. Путеви Србије ће бити инвеститор, а очекујемо да мост свакако буде завршен током 2019. године” – рекла је Михајловићева новинарима.

Михајловићева каже да ће на пролеће почети грађевински радови на изградњи новог моста у Милутиновцу и да ће трајати од око четири , пет месеци.

“Мост мора бити завршен у 2019. години” – поручила је Михајловићева.

 

Министарка је након теренског обиласка присуствовала састанку  са руковоством Општине Кладово, у згради Општинске Управе . Сниматељима и фото-репортерима било је  омогућено снимање почетка састанка, по чијем завршетку су сви присуствовали конференцији  за медије.

Заменик Привременог органа општине Кладово Саша Николић је изразио очекивање да ће радови на изградњи новог моста у Милутиновцу почети у марту или у априлу и изразио наду да ће бити завршен и пуштен у саобарћај до краја 2019. године.

“Такође, договорили смо да пут од Кладова до Милутиновца, у дужини од 29 километара, почне да се обнавља следеће године, тако што ће бити урађено 10 километара у 2019.години  а преосталих 19 у 2020. години” –  рекао је Саша Николић.