Среда, 19. Фебруар 2020.

МИНИСТАРКА ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ОБИШЛА ЈЕ НОВОИЗГРАЂЕНИ МОСТ КОД МИЛУТИНОВЦА

На делу државног пута IБ реда Кладово - Неготин, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић са сарадницима обишла је новоизграђени мост преко Подвршке реке. У близини места старог моста који је срушен 15. септембра 2014. године за време катастрофалних поплава, саграђен је нови мост дужине 80, ширине 11 метара. Радове вредне 115,2 милиона динара финансирала је држава.

"Захваљујући Влади Републике Србије и свим министарствима, имамо стабилан буџет и можемо да издвајамо новац за рехабилитацију путева у Србији" поручила је Зорана Михајловић и додала да нови мост није једино што је урађено у Борском округу јер је у последње четири године реконструисано око 120 километара путева у том округу. Она је најавила да предстоји изградња брзих саобраћајница које су, како је рекла, неопходне овом крају за развој туризма. Министарка Михајловић је навела да се ове годне ради пројектно - техничка документација за брзе саобраћајнице, док ће се у њихову изградњу кренути 2021. Радиће се брза саобраћајница до Голупца, затим до Доњег Милановца, као и између Неготина и Кладова.

Председник општине Кладово, Саша Николић захвалио је Влади Србије на свему што је учинила за Кладово, за изградњу новог моста и рехабилитацију путева, додајући да је то предуслов за развој туризма. Он је рекао да статистички подаци показују да Кладово може да постане значајна туристичка дестинација у Србији.

Комплексан посао изградње новог моста био је поверен грађевинској оперативи Београдског предузећа „Инграп-Омни„ чији су запослени у уговореном року одговорили свим захтевима у оквиру сложених радова.
Директор Путева Србије, Зоран Дробњак рекао је да је у последње четири године за реконструкцију и рехабилитацију путева у Борском округу издвојено више од четири милијарде динара, а само прошле године издвојена је 1,4 милијарда динара. Начелник Борског округа, Владимир Станковић истакао је да се за мање од годину дана, када је у Мајданпеку одржан састанак са министарком Михајловић, њеним тимом и представницима Борског округа, већ виде резултати, а то су нови мост и обнова државног пута Кладово - Брза Паланка. Нови мост је лоциран на деоници државног пута на којем је у току обнова саобраћајнице дужине 23,3 километра до Брзе Паланке, чија је инвестициона вредност 1,76 милијарди динара, а план је да се радови на том путном правцу заврше у септембру ове године.