Среда, 02. Септембар 2020.

МИНИСТАР ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ ОТВОРИО НОВУ ЗГРАДУ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је нову зграду Центра за социјални рад у Кладову, па су сада запосленима побољшани услови за рад и пружање услуга.

Министар је рекао да је испуњено обећање дато мештанима општине Кладово да ће добити Центар за социјални рад који ће бити по мери грађана јер они то заслужују.

На локацији на којој је више од пола века Центар за социјални рад био у дрвеној бараци, на површини од 600 квадрата саграђена је спратна зграда у којој су у приземљу канцеларије у којима ће своје проблеме решавати око 1000 корисника услуга колико их је на евиденцији Центра за социјални рад.

На спрату нове зграде је савремено опремљена сала за састанке у којој ће се одржавати седнице СО Кладово, али и други скупови.

Сарадња локалне самоуправе и Министарства је од велике важности и неопходно је да се константно унапређује јер је то један од предуслова да се грађанима обезбеде квалитетнији услови живота - истакао је министар Зоран Ђорђевић.

Председник општине Кладово, Саша Николић је нагласио да су локална самоуправа и Министарство на истом задатку и захвалио се министру, али и свим представницима Владе Републике Србије и председнику Александру Вучићу за све оно што чине за грађане општине Кладово.

Министарство за рад, запошљавање, борачка  и социјална питања финансирало је пројекат реконструкција, доградња и опремање дела објекта општинске управе Кладово, за потребе Центра за социјални рад са 19 милиона динара за извођење радова и набавку опреме, док је 11,5 милиона динара обезбеђено из општинског буџета.