Субота, 21. Децембар 2019.

КЛАДОВО ОПШТИНА ОТВОРЕНОГ СРЦА

На реновираном платоу код Дома омладине у центру града одржана је трећа туристичка манифестација "Кладово општина отвореног срца". На новогодишњем базару двадесет излагача из Кладова, али и из Неготина, Зајечара, Александровца и других средина занимљивом понудом предмета насталих коришћењем традиционалних заната потврдили су да машта може свашта. Приредба је посетиоцима подарила богатство различитости кладовског краја, било је ту свега и свачега од новогодишњих украса до наменских предмета који су уз коришћење рукорада и старих заната добили нову употребну вредност.
У оквиру манифестације ,,Кладово - општина отвореног срца" имали су 20 излагача из неколико градова из Србије, а посебан печат приредби дали су наши најмлађи суграђани које су забављали аниматори као и дечији хор и инструменталисти ОМШ ,,Константин Бабић" и плесна група ,,Rea Dance". Манифестација је и ове године била увод у новогодишње празнике - рекао је Давид Ђурђевић директор ТОО Кладово. Осим Новогодишњег базара и гужве поред штандова, на платоу код Дома омладине доминирали су песма радост и задовољство распеваних и разиграних малишана. Са њима су били и бајкери, али и учесници из других крајева Србије што је потврда да је туристичка манифестација тог типа била пун погодак организатора. Приредбу је посетио и Саша Николић председник општине Кладово са сарадницима.
Запослени у ТОО Кладово осмислили су занимљив и разноврстан изложбени програм на штандовима, уз учешће излагача из општине Кладово, али и гостију из других средина и то је потврда оправданости одржавања манифестације. Програм "Кладово општина отвореног срца" донео је низ занимљивих садржаја на радост и задовољство свих посетилаца.То нас радује, али и обавезује да наредне године будемо још бољи - поручио је Николић.
Општи је утисак да је приредба на отвореном апсолутно успела. Допринос томе дали су шарени украси, уникатни предмети и радознали мештани који су се тискали око тезги на којима су доминирали производи који су коришћењем маште и ручним радом осим декоративне добили и употребну вредност.