Понедељак, 18. Мај 2020.

КАМПАЊА "ИЗАБЕРИ СВОЈУ АВАНТУРУ, ВИДИ СРБИЈУ" ПОЧЕЛА У КЛАДОВУ

На Дунавском кеју код међународног путничког пристаништа у Кладову на локацији између хотела "Ђердап" и "Аквастар" Туристичка организација Србије започела је у Доњем Подунављу промотивну кампању "Изабери своју авантуру, види Србију". Ово је година домаћег туризма и верујемо да је ово добра прилика да се Србија у правом светлу представи домаћем госту и зато смо с разлогом промотивну кампању почели из општине Кладово, истакао је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Лепоте источне Србије, од Кладова до Сребрног језера, прве су у низу које је Туристичка организација Србије у оквиру кампање "Изабери своју авантуру, види Србију" представила јавности као могућу дестинацију за одмор у земљи овог лета. Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је рекао да кампања домаћег туризма није случајно почела баш из Кладова и источне Србије, јер је то можда, најлепши део земље, али у туристичком смислу и најмање искоришћен.
У ситуацији када су путовања у иностранство неизвесна због пандемије изазване корона вирусом, све више људи се окреће боравку и излетима по Србији. Једна од атрактивних дестинација на туристичкој мапи Србије је општина Кладово која је лоцирана тамо где је Дунав најлепши и зато привлачи домаће туристе из различитих крајева Србије.