Уторак, 12. Мај 2020.

Јавна захвалница председника општине Кладово

У своје и у име свих добронамерних људи, желим да се захвалим на првом месту здравственим радницима, радницима ЈП “Комуналац”, ЈП “Јединство”, ХЕ “Ђердап” као и радницима “Ђердап услуга” а.д., који су својим радом и несебичним залагањем дали велики допринос у борби против корона вируса.

Велику захвалност дугујемо нашим суграђанима што су били дисциплиновани и одговорни поштујући одлуке и мере стручних служби, јер смо тако и сви ми који смо спроводили одлуке Владе Републике Србије, Кризног штаба и  Штаба за ванредне ситуације, били на сигурном путу да држимо контролу над ширењем епидемије.

Не сме се заборавити велики допринос волонтера који су сваки дан били на услузи нашим најстаријим суграђанима. Друштвено одговорне фирме, привредници и предузетници општине, заједно са локалном самоуправом, обезбедили су основне животне намирнице и хигијенска средства од којих су волонтери формирали 2700 пакета помоћи за наше најугроженије суграђане. У сарадњи са Црвеним крстом Кладова, члановима Савета месних заједница а на основу достављених спискова Центра за социјални рад, волонтери су поделили све обезебеђене пакете. Међу првим који су својим ангажовањем хтели да дају допринос у помоћи најизложенијим у борби против епидемије, било је наше удружење „Мисија Креатива“ које је сашило 1800 маски и поделило свима којима су у том тренутку биле неопходне. Поред својих чланица, укључиле су вредне волонтерке из Корбова и Костола и свима велико хвала! За јавну похвалу су и удружења пчелара „Кладово“ и „Ђердап“ који су донирали 96kg меда и 35 бочица прополиса као допринос у очувању имунитета најугроженијих становника општине Кладово.

И наравно, велика захвалност нашим храбрим војницима и полицајцима који су увек ту када је најтеже.

Поносан сам на исказаној солидарности и толеранцији свих наших грађана који су доказали да наша општина има снаге и енергије да се избори у кризним ситуацијама заједничком вољом сваког појединца и одговорним и организованим деловањем институција.

Саша Николић

Председник општине Кладово