Уторак, 29. Октобар 2019.

ЈАВНА РАСПРАВА О БУЏЕТУ

У сали Општинског већа у Кладову је одржана јавна расправа поводом нацрта Одлуке о буџету општине Кладово за 2020. годину у којој су учествовала правна и физичка лица, представници јавних предузећа, руководиоци одељења општинске управе Кладово. Јавна расправа вођена је по јавном позиву који је Одлуком Општинског већа објављен на интернет страници општине Кладово. Нацрт буџета за 2020. годину образложио је председник општине Кладово Саша Николић уз констатацију да је буџет креиран реално са циљем да буде развојни.

За програмско финансирање из буџета општине Кладово 36 милиона динара усмерено је за путну инфраструктуру односно за потребе асфалтирања улица у свим насељеним местима у општини Кладово, јер је наш задатак да у сваком насељу мештани ходају по асфалтном застору. Износ од 15 милиона динара намењен је за изградњу паркинг простора, тротоара и приступних пешачких стаза. У оквиру суфинансирања изградње нове зграде Центра за социјални рад, инвеститор је Министарство рада и социјалне политике, определили смо 12 милиона динара. За учешће у реализацији четири пројекта у области туризма, заштите животне средине и управљања ризицима укупне вредности око 2,5 милона евра у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија издвојили смо 95 милиона динара. Наш буџет је најмањи у окружењу, али нас то не спутава да крупним корацима грабимо напред стварајући услове за бољи живот свих грађана - нагласио је Саша Николић председник општине Кладово. На јавној расправи Андријана Антић руководилац буџета општине Кладово појаснила је, да је реч о процедури која је у служби креирања квалитетне Одлуке о буџету Општине Кладово за 2020.годину који је пројектован у износу од 835.316.000 динара и мањи је за 78 милиона динара у односу на актуелни.

Буџет је умањен јер нисмо желели да улазимо у кредитна задужења али то неће утицати на несметано функционисање свих корисника у наредној години. Учесници у јавној расправи изнели су своје примедбе и сугестија које ће бити тема анализа.У изради буџета за 2020. годину у целости су испоштована упутства и смернице Министарства финансија - рекла је Андријана Антић.