Среда, 26. Април 2017.

ИЗБОРНА СКУПШТИНА НАЛЕД-А: ЛИДЕРИ РЕФОРМИ 2017-2021

Заменик председника општине Кладово Драган Новаковић данас је присуствовао Изборној скупштини НАЛЕД-а – XИ велико заседање приватног, јавног и цивилног сектора. 

Данашња Скупштина окупила је чланове и партнере Алијансе – привредне лидере, градоначелнике, високе представнике Владе Србије и Парламента, међународне заједнице и дипломатског кора.

Овом приликом, НАЛЕД ћје представио приоритетне правце деловања организације и прогласити нови састав Управног и Надзорног одбора, који ће према одлуци 280 чланова, у наредне четири године предводити реформске иницијативе за унапређење пословног окружења у Србији.

На данашњој свечаности традиционално је уприличена додела НАЛЕД-ове “Стреле” – признања за допринос раду и циљевима организације.

У складу са Правилником о избору чланова Управног и Надзорног одбора НАЛЕД-а, организације које су пуноправни чланови Алијансе у трајању од најмање две године, могли су да кандидују свог представника до четвртка 20. априла 2017. 

Скупштина Националне алијансе за локални економски развој изабрала је данас нови Управни одбор који ће у наредне четири године предводити НАЛЕД и иницијативе за унапређење пословног окружења и јачање конкурентности Србије.

У нови УО именовано је пет представника привреде – Горан Ковачевић, генерални директор компаније Гомеx, Александар Ружевић, генерални директор Цоца-Цола ХБЦ, Станка Пејановић, генерална директорка Горења, Војислав Генић, директор за јавни сектор за централну и источну Европу САП и Владимир Новаковић, генерални д иректор Апатинске пиваре, три представника из редова локалних самоуправа – Владан Васић, градоначелник Пирота, Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, као и Драгана Чукић, члан УО АЦЕС-а, као представник организација цивилног друштва у чланству НАЛЕД-а.