Среда, 25. Март 2020.

ЖИВОТ У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Позивни центар општине Кладово, од свог формирања 16. марта, примио је више од 360 позива грађана. Најчешћа питања се односе на начин дистрибуције помоћи лицима која су старија од 65 година, односно како организовати доставу намирница и лекова. Дежурни дају упутства и савете, а више од 50 становника из групе угрожених, добило је намирнице, лекове, од јуче и пензије. Реч је о пезионерима који претходно нису овластили никога за подизање новца са шалтера пошта и пословних банака.

Досадашњи захтеви грађана који су се обратили на бројеве телефона 019 808-042 и 019 808-281 су реализовани уз помоћ 83 волонтера који су се ставили на раполагање Општинском штабу за ванредне ситуације. На терену у општини Кладово су активни и волонтери Црвеног крста, али не изостаје и комшијска солидарност Кладовљана који у бројним ситуацијама за време ванредног стања помажу нашим најстаријим суграђанима.

Општински штаб за ванредне ситуације у Кладову, издао је препоруку свим управницима стамбених заједница да организују дезинфекцију јавних простора у зградама и појачане санитарно-хигијенске мере.То се односи на дезинфекцију заједничких просторија, ходника, степеништа и гелендера. Дезинфекциона средства управници зграда могу преузети из Јавног предузеће "Комуналац" а све додатне информације могу добити позивом на број мобилног телефона 064/8754-200. Они који спроводе дезинфекцију дужни су да користе заштитну опрему, маске и рукавице и морају да поштују мере које се односе на поступања у време ванредног стања. У оквиру својих делатности ЈП "Комуналац" наставља са дезинфекцијом јавних објеката, прилаза и улаза стамбених зграда.