Уторак, 24. Децембар 2019.

ФОРМИРАН ПОСЛОВНИ САВЕТ ОПШТИНЕ КЛАДОВО

На првој седници новоформираног Пословног савета општине Кладово за председника је изабран Миленко Леповић директор Кладовског Бродоградилишта "Shipyard". За његовог заменика именован је Живојин Болботиновић власник компаније "Текијанка". Пословни савет треба да обезбеди стални дијалог између општине и приватног сектора, јер је циљ сарадње да се омогуће бољи услови пословања на локалном нивоу.
Пословни савет биће стална веза између привредника и општинске власти, јер ће утицати на све важне одлуке које се односе на
пословање на локалном нивоу. Наше иницијативе и идеје побољшаће пословни амбијент јер ће допринети унапређењу пословне климе - обећао је Миленко Леповић председник Пословног савета.
Кроз деловање и програмске активности у сарадњи са привредницимa Пословни савет ће дефинисати приоритете јер се залаже за стварање изузетног пословног амбијента. Зато има подршку Регионалне привредне коморе Зајечар која ће почетком наредне године у Кладову у згради Општинске управе отворити прву Канцеларију за предузетнике - рекао је Дејан Тошић директор Регионалне привредне коморе Зајечар.

Глас привредника мора да се чује и уважава у процесу доношења одлука које ће утицати на економски развој општине Кладово. Њихове идеје морају бити замајац привредног развоја овог дела Србије, нагласио је Саша Николић председник општине Кладово и појаснио.

Састав Пословног савета у којем су успешни кладовски привредници даје нам гаранцију да ће његово формирање бити корисно за све у општини Кладово. Сигуран сам да ће ова инцијатива конкретним мерама потврдити оправданост сарадње са привредним сектором и уверен сам да ћемо у њеној реализацији бити успешни. Желимо да будемо спона између привредника и ресорних министарстава, а формирање Пословног савета је потврда да смо на добром путу - истакао је Саша Николић.

Општина Кладово једна је од девет јединица локалне самоуправе у Србији која је добила директну техничку подршку у оквиру програма "Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ - Друга фаза" којег спроводи стална конфернција градова и општина како би се у сарадњи са привредом унапредило пословно окружење. Програм се финансира уз подршку Шведске владе, речено је на састанку одржаном у Кладовској вили "Ружа".