Недеља, 26. Април 2020.

Честитка председника општине поводом Дана општине Кладово

„Свим грађанима општине Кладово честитам Дан општине.

Ове године обележавамо Дан општине Кладово у једној за све нас, потпуно другачијој и нимало лакој ситуацији.

Пандемија корона вируса променила је животе људи широм света и увела нас у борбу за очување здравља и живота људи. У контексту борбе за заустављање епидемије вируса COVID – 19 и огромних напора свих нас појединачно да из свега изађемо са што мање жртава, овај пут Дан општине обележавамо у име и у знак захвалности свима онима који су на првим линијама тог фронта.

Ово је борба из које морамо да изађемо јачи и свеснији тога колико је важно да радимо на свему што мора да значи бољи живот за све нас. Не смемо да заборавимо да, како би сачували живот, морамо да стварамо и радимо тако да чувамо себе, људе око нас и средину у којој живимо и радимо.

Ово је битка коју добијамо, али нема опуштања. Живот није стао. Тренутно је приоритет заштита здравља становништва како би се последице епидемије свеле на најмању могућу меру. Чекају нас нови изазови и будућност у којој морамо да наставимо где смо стали и обезбедимо напредак и развој општине.

Свесно и одговорно ћемо радити на свему што може да значи бољитак и просперитет и то је изазов свима нама који живимо и радимо у општини Кладово. Заједница је јака онолико колико су људи који је чине спремни да се уважавају, поштују и уједињени делују у било ком времену а нарочито у ситуацијама као што је ова.

Живот нема цену, а будућност треба градити, неку лепшу за коју настављамо да радимо.“

Председник општине

Саша Николић