Петак, 27. Април 2018.

Дан општине Кладово

На свечаној седници Скупштине општине одржаној поводом обележавања 26.априла Дана општине Кладово у вили "Ружа" на Дунавском кеју заслужним појединцима и колективима уручена су годишња признања. Присутнима су се обратили Славиша Туфајевић председник Скупштине и Радисав Чучулановић председник општине Кладово. Први човек те подунавске општине подсетио је на значај датума који је важан  за стварање модерне Српске државе, јер историја бележи да је 26.априла 1867. године, турски изасланик предао кључеве тврђаве "Фетислам"

артиљеријском капетану Милутину Јовановићу. Чучулановић је истакао да локална самоуправа бројним инвестицијама  покушава да услове живота грађана подигне на виши ниво. – Будућим генерацијама морамо да оставимо квалитетно наслеђе јер нас на то обавезује садашње, али и време које долази- нагласио је Радисав  Чучулановић.  На дан победе српске дипломатије  одлучено је да се министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић додели Повеља захвалности. То признање добили су Татјана Боснић дугогодишња председница Удружења "Нада", АКУД "Полет"  које седам деценија преноси и одржава нити народне традиције, фолклора, песме и игре. Априлско признање добили су: Радмило Николић директор за производњу електричне енергије у огранку ЕПС-а "Ђердап",  Душан Перовић, председник компаније "Термовент", Борислав Челенковић, извршни директор компаније Конал група, Милош Радоњић, директор СШ "Свети Сава"

и Бранислав Митровић председник управног одбора Фонда ПИО.  Свечаној седници поводом Дана општине Кладово присуствовали су бројни гости  предтавници суседних  општина и јавних предузећа, али и први саветник амбасаде Русије у Србији Александар Конахин, аташе за културу.

У уметничком делу програма наступили су  ученици основне музичке школе "Константин Бабић" који су у родни град донели бројна признања са музичких такмичења у земљи и иностранству.

Као Дан општине Кладово 26. Април се обележава од 2002.

године. Тим поводом минулих дана одржано је низ пригодних манифестација.