Петак, 19. Јануар 2018.

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ НА ДУНАВУ

 

СВЕЛАНА ВУКОВИЋ  ПРВА ДО ЧАСНОГ КРСТА

   

 На 18. Богојављенској трци одржаној у граду на Дунаву прва је до Часног крста стигала Светлана Вуковић (51). Она је била најбржа у  свом 15 наступу у конкуренцији 17 одважних пливача  колико се надметало на стази дугој 33 метра и освојила је  златни крст и новчану награду у износу од 15.000 динара.

Кладовљани су поступили џентлменски и омогућили су Светлани да извади Часни крст  из велике реке. Друго место заузео је Василије Матејевић голман Ђердапа, док је трећи био Александар Бабуцић фудбалер Бродоремонта. Најстарији учесник трке био је Ђура Ђуровић (61), док је епитет најмлађег пливача понео средњошколац Радован Груичић (16). Учеснике витешког надметања који су у Дунав скочили са палубе брода "Ђердап 2",са Дунавског кеја на плус 8 степени  бодрило је око 3000   Кладовљана.

 

Пре традиционалног надметања одржана је литија од храма" Свети Ђорђе " до  Дунавског кеја. Покровитељ такмичења је локална самоуправа, а дародавац златара "Ауро". Признања  пливачима су уручили Радисав Чучулановић,председник општине Кладово,Славиша Туфајевић, председник СО Кладово, Бане Ужвар власник златаре и Борко Туфајевић секретар Спортског савеза.