Вести

ЧАС ИСТОРИЈЕ КОД СПОМЕНИКА У ВАЈУГИ

Среда, 22. Септембар 2021.
 

Пуковник Евгениј Анпилов заменик изасланика одбране амбасаде Руске Фердерације у Београду, делегације СУБНОРА, и локалне самоуправе положили су венце и цвеће на Споменик на обали Дунава у насељу Вајуга.

Детаљније

``ГОДИНЕ УЗЛЕТА`` КЉУЧНЕ ЗА РАЗВИЈАЊЕ НИЗА ВЕШТИНА И КОМПЕТЕНЦИЈА КОЈЕ ЋЕ ДЕЦИ БИТИ ПОТРЕБНЕ КАСНИЈЕ У ЖИВОТУ

Уторак, 21. Септембар 2021.
 

У уторак, 21. септембра, у просторијама ПУ ``Невен ``у Кладову, одржан је састанак представника локалне самоуправе, представника предшколске установе ``Невен`` и Драгане Антић, ментора имплементације нових основа и програма предшколског образовања. 

Детаљније

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА СВИХ ВАТРОГАСАЦА СПАСИЛАЦА

Петак, 17. Септембар 2021.
 

Поводом Дана Сектора за ванредне ситуације и славе свих ватрогасаца спасилаца Дејан Фасујевић командир ВСО у Кладову уручио је Захвалницу сектора Саши Николићу председнику општине Кладово.

Детаљније

У ТЕКИЈИ ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА НА СЕПТЕМБАРСКЕ ПОПЛАВЕ

Среда, 15. Септембар 2021.
 

Текија данас обележава Дан сећања на катастрофалне бујичне полаве које су 15. септембра 2014. године измениле географију у том насељу. Подивљала природа за собом је оставила пустош и у насељима Подвршка, Велика Каменица, Грабовица и у још 12 села. 

 

 

Детаљније

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Среда, 15. Септембар 2021.
 

Дан српског јединства , слободе и националне заставе се данас обележава широм Србије. Државна и народна застава се данас виоре у спомен 15. септембра 1918. године  када је, пре тачно 103 година, пробијен Солунски фронт.  Широм Србије, Републике Српске, српским срединама на Косову и Метохији, улице су окићене заставама. У Београду ће истакнуте грађевине бити осветљене бојама заставе – Мост на Ади, Бранков мост, палата Албанија.

Детаљније

ОБАВЕШТЕЊЕ О СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Уторак, 14. Септембар 2021.
 

Обавештавамо Вас да ће се 15.09., 16.09., 17.09., и 18.09.2021. године, уколико се стекну неопходни метео услови, предузеће ДДД Промет д.о.о. из Београда, почети третман сузбијања ларви комараца на територији локлане самоуправе. 

Радови ће се изводити у периоду од 09 до 18 h. 

Планирано је да радови трају 4 дана. 

Детаљније

ПОЧЕЛА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА У ОПШТИНИ КЛАДОВО

Петак, 10. Септембар 2021.
 

Дивља депонија на коју је стигла механизација, једна је од три у приградском насељу Костолу, али је прва од 26 коју је локална самоуправа очиститила у оквиру реализације еко-пројекта " Превенција нелегалног одлагања отпада и његово уклањање у општини Кладово у 2021.години".

Детаљније

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПОРОДИЉЕ

Уторак, 07. Септембар 2021.
 

Инструкција о поступању општинских/градских управа и Центара за социјални рад у примени и спровођењу одлука Уставног суда Републике Србије бр. IУз-216/2018, IУз-247/2018 и IУз-266/2017 и обрасци захтева Инструкције и обрасце захтева можете преузети овде: Инструкције о спровођењу одлука...

Детаљније

НА СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА НИЈЕ ДАТА САГЛАСНОСТ ЗА ПОСКУПЉЕЊА ГРЕЈАЊА

Понедељак, 06. Септембар 2021.
 

На 28. седници Општинског већа у Кладову једногласно је одбијен захтев ЈП "Јединство" о повећању цене грејања у новој грејној сезони. То значи да ће станари у  Кладову и у Брзој Паланци и даље за утрошену топлотну енергију плаћати 76,50 динара по квадрату за стамбени и пословни простор без мерних уређаја. 

Детаљније

МИНИСТАРКА ПРИВРЕДЕ У КЛАДОВУ

Петак, 03. Септембар 2021.
 

Министарка привреде, Анђелка Атанасковић са сарадницима и председником општине Сашом Николићем, током радне посете општини Кладово разговарала је са менаџментом Акционарског-друштва "Ђердап-услуге" и пословодством "Термовента". Ђердап-услуге су један од највећих и најсложенијих колектива у Источној Србији, који у 6 организационих јединица запошљава 1500 радника. 

Детаљније

Видео вести

Председник општине Кладово

Погледајте

AIESEC U KLADOVU

Погледајте

ПОМОЋ КЛАДОВУ

Погледајте