Вести

Спроведена акција ``Посади свој хлад``

Петак, 09. Април 2021.
 

     Општина Кладово је данас , у 12 часова, организовала јавну поделу 100 садница на платоу испред Дома омладине. Захвљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана,  заинтересованим грађанима је општина Кладово у сарадњи са ЈП ``Комуналац``  предала саднице које садрже лого спонзора као и QR код преко којег свака садница може да се региструје и да се прате даља упутства за њен даљи развој. На другој страни везице налази се место за уписивање имена и датум садње.

Детаљније

НОВА РАСВЕТА У ГРАДСКОМ ПАРКУ "ЈЕЗЕРО"

Среда, 07. Април 2021.
 

 У градском парку "Језеро" на неколико локација на приступним стазама до фонтане и до средње школе и у зони теретане на отвореном, монтирана је нова расвета. 

Детаљније

Вакцинација без заказивања

Среда, 07. Април 2021.
 

Поштовани грађани,

Обавештавамо вас да је у Здравственом центру у Кладову почела вакцинација без заказивања.

Сви пунолетни грађани могу да се вакцинишу без заказивања сваким даном од понедељка до петка у периоду од 15 до 20 часова и суботом од 08 до 15 часова на пункту опште медицине у Дому здравља.

Грађани и даље могу да се за вакцинацију пријаве преко портала е-управе.

Детаљније

Вакцинација по селима

Среда, 07. Април 2021.
 

Обавештавамо грађане да ће се ове недеље обавити вакцинација  по селима према следећем распореду:

  • 07.04.2021.год. – вакцинација на терену ( Љубичевац И Купузиште) у периоду од 8ч-12ч 
  • 08.04.2021.год - вакцинација на терену( В.Врбица И Ртково) у периоду од 08ч-12ч 
  • 09.04.2021.год.-вакцинација на терену( Брза Паланка,Подвршка И Корбово) у периоду од 08ч-12ч 
  • 10.04.2021.год. вакцинација на терену( Река И В.Каменица) у периоду од 08ч-15ч.

Детаљније

РЕХАБИЛИТАЦИЈА ДРЖАВНОГ ПУТА КЛАДОВО-ДОЊИ МИЛАНОВАЦ

Уторак, 06. Април 2021.
 

До почетка децембра ове године биће завршена рехабилитација дела државног пута I B реда 35 од Кладова до Доњег Милановца - изјавио је у Рудној Глави, председник Србије Александар Вучић на састанку на коме су присуствовали Саша Николић, председник општине Кладово, начелник Борског округа, градоначелник Бора и председници општина Мајданпек и Неготин.

Детаљније

``Зелени рубин Ђердапа`` у рубрици ``Најбоље из Србије``

Петак, 02. Април 2021.
 

     На званичној интернет презентацији председника Републике Србије, Александра Вучића, у  категорији "Најбоље из Србије", овог пута је објављен текст о водопаду Бледерија или , како стоји у тексту -  ``Zeleni rubin Đerdapa ``. Кабинет председника општине Кладово,  слао је прилоге о занимљивим и вредним суграђанима о чијим се  резултатима рада мало зна, говори и пише. Промовисане су  знаменитости наше општине, догађаји  који инспиришу младе генерације.

 

Више о тексту на линку: https://www.predsednik.rs/lat/pres-centar/najbolje-iz-srbije/zeleni-rubin-djerdapa

Детаљније

СЕДНИЦА СО КЛАДОВО

Петак, 02. Април 2021.
 

На другој овогодишњој  седници Скупштине општине Кладово одборничка већина једногласно је усвојила предлог Одлуке о измени и допуни буџета општине Кладово за 2021. годину, буџетски приходи увећани за 30 милиона динара тако да приходна страна општинске касе за ову годину износи 840.226.000 динара.

Детаљније

ВАКЦИНИШИ СЕ И ТИ

Четвртак, 01. Април 2021.
 

Пандемија болести коју изазива корона вирус (ЦОВИД-19) је незапамћених размера. Ширење вируса односи животе и средства за живот породица које се боре да преживе.

Заједнице одговарају на изазов – од здравствених радника који ризикују своје животе у борби са вирусом, до младих који на иновативне начине деле поруке о јавном здрављу. Ипак, иако се ширење вируса успорава, његове социјалне последице ће наступити брзо и биће тешке – често на штет у најугроженије деце.

Извор: www.unicef.org/serbia/korona-virus-covid-19

Детаљније

Позив за доставу предлога за награде

Четвртак, 01. Април 2021.
 

       Поводом Дана Општине Кладово ,, 26.април, позивамо грађане, правна лица, органе управе, политичке и невладине организације да доставе  предлоге, у писаној форми са аргументованим образложењем, за доделу награда ...

Детаљније

ДОБРА САРАДЊА ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Среда, 31. Март 2021.
 

Уз финансијску подршку општине Кладово у порти храма "Свети Ђорђе" приводе се крају радови на изградњи парохијског дома површине 320  квадрата. То значи да ће богомоља око које се мештани Кладова окупљају 159 године коначно добити дом на коме ће за њих врата бити стално отворена јер је парохијски дом место у коме свештенство и грађани разговарају.

Детаљније

Видео вести

Председник општине Кладово

Погледајте

AIESEC U KLADOVU

Погледајте

ПОМОЋ КЛАДОВУ

Погледајте